Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

Снимка: БТА

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и 45 в отпадъци. При пожарите няма загинали. Южната и югоизточната част на България са най-серизно засегнати като само в община Свиленград горят 100 хиляди декара в района на 7 села, като огънят се движи по посока границата с Турция.

Към момента там няма места, където да е необходима евакуация. Овладян е и пожарът между Аксаково и варненското село Слънчево, като се очаква през деня да бъде отворена магистралата за Варна. Около 20 декара са изгорели на българска територия в района на планината Огражден. Огънят дойде от пожар в съседна Северна Македония, но пожарът е ограничен и спрян. Военни, пожарна и доброволци продължават да следят тлеещите останки от големите пожари край гр. Хисаря, селата Калояново, Иван Вазово и Михилци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Румен Радев пожела на децата да бъдат творци на бъдещето си

При откриването на учебната година в столичното 128 СУ "Алберт Айнщайн“ президентът Румен Радев призова учениците да бъдат "истински творци" на тяхното "собствено утре“. В приветствието си за Новата учебна година държавният глава пожела на всички..

публикувано на 16.09.24 в 12:53

Безплатни учебници за всички български училища

Учебната 2024/2025 година ще е първата от десетилетия насам с безплатни учебници за всички ученици. По информация на БТА са одобрени 509 броя учебници и учебни комплекта по общообразователните предмети за учениците от 1 до 12 клас. Учебниците от втори до..

публикувано на 16.09.24 в 12:39

Министърът на образованието Галин Цоков приветства ученици, учители и родители за новата учебна година

По повод първия учебен ден служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков отправи поздрав към директорите, учителите и педагогическите специалисти в образователните институции, първокласниците и учениците, и към родителите. Наричайки деня..

публикувано на 16.09.24 в 12:31