Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

Снимка: БТА

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и 45 в отпадъци. При пожарите няма загинали. Южната и югоизточната част на България са най-серизно засегнати като само в община Свиленград горят 100 хиляди декара в района на 7 села, като огънят се движи по посока границата с Турция.

Към момента там няма места, където да е необходима евакуация. Овладян е и пожарът между Аксаково и варненското село Слънчево, като се очаква през деня да бъде отворена магистралата за Варна. Около 20 декара са изгорели на българска територия в района на планината Огражден. Огънят дойде от пожар в съседна Северна Македония, но пожарът е ограничен и спрян. Военни, пожарна и доброволци продължават да следят тлеещите останки от големите пожари край гр. Хисаря, селата Калояново, Иван Вазово и Михилци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"За“ или "против“ мобилните телефони – отворен въпрос в българското училище

Броени дни преди началото на новата 2024-2025 учебна година се прокрадна идеята за пълна забрана на мобилните телефони в училище. Основните мотиви за подобно решение са ниската успеваемост в училище, разсеяността на учениците и най-вече пагубните..

публикувано на 16.09.24 в 08:10

Фолклорни състави, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция на фестивал в Созопол

Над 10 фолклорни състава, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция ще се съберат на фестивала "Балкантеа" в Созопол, който ще се проведе от 16 до 18 септември.  Събитието ще бъде открито от кмета на Созопол Тихомир Янакиев в Летния театър..

публикувано на 16.09.24 в 07:30

Определят линията на бедност за България за 2025 г.

На заседание днес Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на Постановление на Министерския съвет за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика...

публикувано на 16.09.24 в 05:40