Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
Възрастна израелка с български корени е загинала при иранска атака над блок в израелския град Бат Ям преди ден, предадоха кореспондентите на БНР в Израел Феня и Искра Декало . Към момента в Министерството на външните работи нямат информация за..
България се променя постоянно, вярват създателите на инициативата "Bulgaria Wants You", които вече пет години провеждат мотивиращи срещи и дискусии с българи зад граница, за да им дадат различна гледна точка към страната и възможностите за адекватна..
Заетите в сектора на услугите се увеличават, а намалява търсенето на работна ръка в традиционно по-застъпените у нас сектори като аграрния и индустриалния. Данните на Националния статистически институт (НСИ) показват тази тенденцията, характерна за..
И тази година на 21 юни светът ще има повод да се обедини и смири. Можем да го открием в Международния ден на йога – древната практика-учение, която..
Българската шопска салата си спечели място сред 24-те най-добри салати в света според нова класация, публикувана от CNN, предаде БГНЕС. Свежото и..
"Благодаря от сърце за това, което направихте за Франция и България. Вие сте наистина посланикът на Франция тук и посланикът на България във..