Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
В четвъртък , 19 юни, минималните температури ще са от 16 до 20°, в София – 16°. Преди обяд ще бъде слънчево, но след пладне ще има увеличения на купестата облачност. На места, главно в планинските и източните райони ще превали краткотраен дъжд...
Все повече чуждестранни студенти избират български университети и висши училища през последните години, става ясно от запитване на БТА до академичните ръководства. Завишеният интерес се дължи не само на таксите, но и на качеството на обучение и..
През настоящата година България е имала най-добрия зимен сезон, заяви на брифинг министърът на туризма Мирослав Боршош, позовавайки се на данни за първото четиримесечие, съобщи БТА. За първи път са осъществени над 2 млн. регистрации на..
И тази година на 21 юни светът ще има повод да се обедини и смири. Можем да го открием в Международния ден на йога – древната практика-учение, която..
Българската шопска салата си спечели място сред 24-те най-добри салати в света според нова класация, публикувана от CNN, предаде БГНЕС. Свежото и..
"Благодаря от сърце за това, което направихте за Франция и България. Вие сте наистина посланикът на Франция тук и посланикът на България във..