Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
"Благодаря от сърце за това, което направихте за Франция и България. Вие сте наистина посланикът на Франция тук и посланикът на България във Франция". С тези думи френският посланик в София Жоел Мейер се обърна към Мария Конакчиева,..
В брой 56 на предаването слушайте: В българското магазинче на брюкселския квартал Скарбек или как се прави бизнес в административния център на Европа – репортаж на Даниела Големинова Рубрика „Мост на вярата“: Коя е жената до българския..
Две медийни годишнини се отбелязват в Българския културен институт в Лондон на 19 юни. Това са 60-годишнината от излизането на първия брой на сп. ЛИК – изданието за литература, изкуство и култура на Българската телеграфна агенция и 90-годишнината..
И тази година на 21 юни светът ще има повод да се обедини и смири. Можем да го открием в Международния ден на йога – древната практика-учение, която..
Българската шопска салата си спечели място сред 24-те най-добри салати в света според нова класация, публикувана от CNN, предаде БГНЕС. Свежото и..
"Благодаря от сърце за това, което направихте за Франция и България. Вие сте наистина посланикът на Франция тук и посланикът на България във..