Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
Русенският университет "Ангел Кънчев" дава началото на първата в България академична колоездачна обиколка по кръгов маршрут, организирана под надслов "Русенски университет – 80 години знание и наука". Инициативата е част от честванията по повод 80..
В сряда , 18 юни, минималните температури ще са от 13 до 18°, в София – 15°. Преди обяд ще бъде слънчево. След пладне ще има временни увеличения на облачността, но само на места в планините ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са..
Физиката и науката са двигатели на човешкия прогрес и подобни събития са гордост за България. С тези думи министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави участниците в деветата Европейска олимпиада по физика. Страната ни за първи път беше..
Българската шопска салата си спечели място сред 24-те най-добри салати в света според нова класация, публикувана от CNN, предаде БГНЕС. Свежото и..
"Благодаря от сърце за това, което направихте за Франция и България. Вие сте наистина посланикът на Франция тук и посланикът на България във..
Подпорна стена по поречието на река Банщица в Кюстендил се превръща в най-дългата легална стена за графити изкуство в страната ни, информира БТА...