Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резултати от сесията на Общинския съвет в Балчик

4,5 милиона лева по дейност “Чистота” за 2018-а година утвърди на днешната си сесия Общинският съвет в Балчик. От тях почти 1 милион и 600 хиляди лева са за събиране и транспортиране на отпадъци, както и за осигуряване на съдове за смет; за третиране на са разчетени  2 млн. 234 хиляди лева; а за поддържане чистотата на уличните платна и обществени територии - 666 хиляди лева.

83 хиляди лева от парите ще бъдат само за нови контейнери и кофи. 600 000 лева са неплатените сметки от миналата година. В хода на обсъждането днес кметът на Балчик Николай Ангелов заяви, че във вторник се очаква да сключат споразумение с община Каварна за изчистване на задълженията за приетия отпадък на претоварна станция – Балчик, а съответно Белият град ще поеме плащанията си към водещия партньор в регионалното управление на отпадъците – Община Добрич. Справките за 2018 година залагат миналогодишните данни – на сепариращата инсталация в Балчик да бъдат предадени около 10 хиляди тона смет, а на депо Стожер – близо 11 хиляди тона.

Кметът съобщи още, че от 1 януари 2020 година влизат в сила задължителни промени в начина, по който се образува такса смет. Настоящото изчисляване на база данъчна оценка ще се замени с количество отпадък или брой живеещи в жилище.

Местният парламент даде днес зелена светлина на „Енерго Про“ да гради трафопост на крайбрежната алея – на улица „Самара“, във връзка с изграждането на делови хотел и подобряване захранването в района за бъдещи инвестиционни намерения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

4,5 млн лева за почистване гласува Общинският съвет на Балчик

4,5 милиона лева по дей­ност “Чи­с­то­та” за 2018-а година утвърди на днешната си сесия Общинският съвет в Балчик. От тях по­ч­ти 1 милион и 600 хиляди лева са за съ­би­ра­не и тран­с­пор­ти­ра­не на от­па­дъ­ци, ка­к­то и за оси­гу­ря­ва­не на..

публикувано на 11.01.18 в 11:21
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток на 18 септември

В периода 16.09.2024 - 20.09.2024, от 9:00 до 17:00 , поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Горен Чифлик - клиентите, електрозахранени от ТП 2. На..

публикувано на 18.09.24 в 05:47
Есенно море

Променлива облачност в сряда

Утрото в сряда ни посреща с хладно време и слаб вятър. Днес облачността ще е променлива, около и след обяд по-често значителна. Възможни са изолирани слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, по крайбрежието умерен вятър от североизток. Максимални..

публикувано на 18.09.24 в 05:44

Жители на Пчелина се срещнаха с кмета на Варна, представители на ВиК и строителните фирми

Живеещите в местността Пчелина във Варна обсъдиха на среща инфраструктурните проблеми в района  с кмета на Варна Благомир Коцев и районният кмет на "Младост" Христо Христов, ръководителя на ВиК-проекта във Варна Сава Коев, управителите на ВиК-Варна..

публикувано на 17.09.24 в 21:10

По нови правила ще определят носителите на награда "Варна"

По променени правила ще се определят носителите на награда „Варна“. Това реши ресорната комисия към Общинския съвет, която единодушно гласува промени в двата Статута за награда „Варна“ –  в системата на предучилищното и училищното образование и в сферата..

публикувано на 17.09.24 в 17:41

До края на месеца се очаква решение на КЗК за новата библиотека във Варна

До края на септември се очаква решението на Комисията за защита на конкуренцията за обжалването на избора на изпълнител за строежа на новата библиотека във Варна. Няма опасност за загуба на разрешително, защото строителната площадка е открита от..

публикувано на 17.09.24 в 17:20

За проблем със сметопочистването алармира районният кмет на "Владислав Варненчик"

За огромен проблем със сметопочистването съобщи в профила си във Фейсбук районният кмет на "Владислав Варненчик" Николай Костадинов. До вчерашния ден там са установени 188 необслужени съда (за неделя и понеделник), коментира той. " Санкцията, която ще..

публикувано на 17.09.24 в 17:10

В сряда ще бъде жребият за номерата в бюлетините за частичните избори на 20 октомври

Централната избирателна комисия уведомява, че на 18 септември 2024 г. (сряда) от 10.30 часа  ще се проведе жребий за определяне на поредните номера в бюлетините на партиите и коалициите, допуснати от ЦИК за участие в новите и частични избори за кметове,..

публикувано на 17.09.24 в 16:02