Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влогъри от цялата страна се обединяват срещу агресията

Снимка: dinocro.info

Конкурс за влогъри, организиран от Асоциация „Докосни дъгата”,  дава шанс на деца и младежи от цялата страна да покажат своя талант и да кажат НЕ на агресията. Конкурсът е част от проекта „Младите хора – Бъдещето на България- заедно срещу агресията”.  Всеки желаещ, на възраст от 15 до 29 години, може да се включи, като изпрати своето триминутно видео на емайла konkurs.protiv.agresiata@gmail.com. Посланията в клиповете трябва да са вдъхновени от песента „Агресия”, която е изпълнена от RDMK, Дичо и Теди Кацарова и също е участвала в проекта миналата година.

Младежите могат да започнат да снимат и изпращат своите клипове още от днес. Категориите, в които всеки желаещ може да участва са три – „Спортът срещу агресията”, „Музиката срещу агресията” и "Танцът срещу агресията”. В рамките на видеата могат да участват един или няколко младежи, които изразяват своето разбиране за агресията във всички нейни проявления.

Баскетболистът Асен Великов е координатор на проекта. Той каза, че конкурсът цели да стимулира младите хора да изразят своето мнение и да покажат своя талант. Чрез видео да пресъздадат свое преживяване, интересна случка или ситуация, в която са попаднали, дори и лично мнение, което илюстрира разбирането им за нарастващия проблем за агресията сред целевата група.

В случай, че видеата са по-дълги от 3 минути или съдържат елементи на нецензурно поведение, то те няма да бъдат допуснати до състезанието, допълни Асен Великов.

Разбира се, създателите на най-оригиналните клипове ще получат награди. Те ще са Уеб камери, както и възможност за заснимане на общ видеоклип с тенисиста Димитър Кузманов, певицата Валентина Александрова, както и една от най-популярните групи за к-поп танци у нас - "L.I.T - Leaders in Town".

Крайният срок за изпращане на клиповете е 16 август, а всички одобрени видеа ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на проекта на 19 август. 

Чуйте още в прикачения звуков файл:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Руско консулство, Варна

Сградата на бившето Руско консулство става иновативна детска градина

Амбицията на община Варна е през следващата година да заработи нова иновативна детска градина в сградата на бившето генерално консулство на Русия, която ще бъде изцяло реконструирана. Това каза зам.-кметът по образованието Павел Попов. Т ой припомни, че сградата е предоставена от държавата за тази цел. Сградата на Руско консулство ще бъде..

публикувано на 12.09.24 в 16:31

Жители на Пчелина отново излизат на протест, готвят се да затворят ул. "Прилеп"

Жители на местност Пчелина заявиха пълна готовност за протестни действия заради лошото състояние на пътната инфраструктура. В писмо до медиите те посочват, че недоволството им е продиктувано от неизпълнените обещания и неспазените срокове от страна на пътната фирма да възстанови улиците до първоначалното им състояние. Потърпевшите отново подчертават, че..

публикувано на 12.09.24 в 16:28

Над 3100 първокласници ще прекрачат училищния праг тази година във Варна

Община Варна е готова за началото на учебната година, в над 40 училища и детски градини са извършени текущи ремонти, само два-три от ремонтите ще се довършват след 16 септември, но това няма да възпрепятства занятията. В общинските училища ще започнат училище над 3100 първокласници. 1900 са абитуриентите. това  съобщи заместник-кметът по..

публикувано на 12.09.24 в 16:01

Конференция, посветена на иновациите в проектирането и строителството на сгради и съоръжения, се провежда край Варна

Строително-информационно моделиране (BIM) е сред акцентите в международната научна конференция „Проектиране и строителство на сгради и съоръжения“, организирана от Научно-техническия съюз по строителство в България с домакин ВСУ „Черноризец Храбър“.  Това е иновативен подход за управление на строителни проекти чрез създаване на..

публикувано на 12.09.24 в 14:28

До утре решават дали да обявят частичното бедствено положение и за друг район на Варна

До утре сутринта ще стане ясно дали ще се разшири обхватът на частичното бедствено положение на територията на Варна, след като районните кметове представят докладите си за щетите от силната буря и дъжд. Това съобщи кметът на града Благомир Коцев след заседанието на кризисния щаб в общината. След като видим докладите, ще преценим дали да остане..

публикувано на 12.09.24 в 13:38

Проливният дъжд нанесе сериозни щети във "Виница" (СНИМКИ)

Проливният дъжд през последните два дни нанесе сериозни щети по пътната инфраструктура в район "Приморски" във Варна. Големи са пораженията в кв. "Виница", където на много места пътната настилка е разрушена. Огромни късове асфалт са откъртени от пороя.  Припомняме, частично бедствено положение е в сила за район "Приморски" от днес. Снимки: Румен..

публикувано на 12.09.24 в 11:53

От днес започва аварийно премахване на сухи и опасни клони на площадки в детски градини и училища

От днес започва аварийно премахване на сухи и опасни клони на площадки в детски градини и училища във Варна , с цел гарантиране сигурността на децата, учителите и родителите, съобщиха от общинския отдел „Дейности по защита на населението“.  Работата ще започне по график от двора на СУ „Васил Априлов“ , където ще бъдат подрязани сухи клони на няколко..

публикувано на 12.09.24 в 10:29