Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Новият ден" на 9 септември 2020 г. с Димитрина Дончева

Аспарухов мост
Снимка: Румен Сарандев

Временно ограничение на движението по Аспаруховия мост във Варна ще бъде въведено днес от 13.00 до 16.00 часа.  Какъв ремонт ще бъде извършен?

Защо се наложи 11 пъти рибари да дълбаят устието на река Камчия, за да достигне водата до морето, където се влива?

Защо е необходимо малките кметства да имат собствен бюджет и колко е важно жителите на малки населени места с над 100 души сами да избират кмета си?

Кои са типичните гагаузки гозби в село Българево и използват ли се и днес думи от миналото?

Интервю с Мария Гигова, почетен председател на Българската федерация по художествена гимнастика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
автор: Васил Василев

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 11 октомври със Светлана Вълкова

По повод професионалния празник на архивистите гостува Владимир Владимиров - директор на Дирекция "Регионален държавен архив" - Варна, с отдели: Варна, Добрич, Шумен и Търговище Нови модули от Образователната програма за ученици на Градската художествена галерия – Варна „Вдъхновено“ – изложба живопис на Васил Василев „Както ви..

публикувано на 11.10.24 в 10:52

НА СВЕТЛО на 10 октомври с Мариела Димитрова

Какво ще предприеме ТАСРУД срещу вандализма над машините за билети – коментар на управителят на общинското предприятие Георги Киряков е 14.20 часа. На днешния 10 октомври отбелязваме Световния ден на психичното здраве. Тази година темата на кампанията е „Психично здраве на работното място“ – тематични съвети от психолога Валентина..

публикувано на 10.10.24 в 13:13

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 10 октомври

На 10 октомври Българската Православна Църква чества паметта на Свети 26 Зографски мъченици; Нетипичен цъфтеж на плодни дръвчета през есента - какви са причините разяснява агрометеоролога Мирослав Ганчев; Доброволци ще почистят централния плаж във Варна след края на активния летен сезон. Инициативата е планирана за тази събота, 12 октомври,..

публикувано на 10.10.24 в 05:56
В меката есен...

НА СВЕТЛО на 9 октомври с Валерия Василева

Проблемите пред пчеларите у нас - липса на достатъчно подкрепа от държавата, отравянията на пчелите с пестициди, внос от трети страни, който подбива пазара и цените на ценните пчелни продукти. Инетрвю с родения във Варна Артур Кордон - международно признат експерт в прилагането на изкуствен интелект в индустрията, за напредъка в тази..

публикувано на 09.10.24 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН на 9 октомври с Мариела Димитрова

Зрението на децата постоянно се влошава, като всяко трето дете вече е късогледо или не може да вижда ясно нещата надалеч. Това посочва глобален анализ на изследвания, обхванали повече от пет милиона деца и тийнейджъри от 50 държави на шестте континента. Анализът на числата показа, че късогледството се е утроило между 1990 и 2023 г. Темата ще..

публикувано на 09.10.24 в 06:09
Есенни минзухари

НА СВЕТЛО на 8 октомври с Валерия Василева

България изостава с 15-20 години в осигуряването на син растеж на морския сектор - внедряване на нови екологични технологии и използване на нови практики не само в транпорта, пристанищата и корабостроенето, но и в морския и крайбрежния туризъм. Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Солницата в Провадия и коментира мерките за опазване и..

публикувано на 08.10.24 в 13:50
Снимката е илюстративна

НОВИЯТ ДЕН на 8 октомври с Иван Барбов

Щастие – това е когато времето, в което се събуждаш и наспиваш съвпадат. Ако случайно събуждането не е съвпаднало с наспиването, спасението идва със сутрешното кафе, което Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Петър Венков ви канят да изпиете на честотите на Радио Варна. От 6.00 до 10.30 часа е времето, в което ще съвпаднат..

публикувано на 08.10.24 в 07:30