Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дядо Коледа потегли от Северния полюс

Дядо Коледа потегли от Северния полюс, съобщават от Американското военно-въздушно командване, което следи пътя на добрия старец.

Картата, която показва на живо обиколката на Дядо Коледа, можете да видите тук.
По публикацията работи: Емилия Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бебе леопард е най-новият обитател във варненския зоопарк

Леопардчето, родено през юни във Варненския зоопарк, днес вече е направило своята първа официална разходка. В петък ще стане ясно и как ще бъде кръстен неговият баща, като името ще бъде подбрано от предложенията, пристигнали по-рано в зоопарка, уточниха от там. Бебето леопард е момиче, родено е приблизително 700 грама и 25 сантиметра, копие на майка..

публикувано на 22.08.24 в 19:36

Стридите на Кранево - целувка от русалка

Вече осем години работи първата ферма за култивирани стриди в България. Намира се на 700 метра от брега край село Кранево. Собственик е инж. Коста Петров.  Той е твърдо решен да докаже, че и у нас могат да се отглеждат морски деликатеси на световно ниво. Всичко за него започва като на филм, докато гледа по  "Дискавъри ченъл" как американците..

публикувано на 22.08.24 в 16:32

Охлюви по българевски

Милион и триста хиляди охлюви се развъждат във фермата за охлюви в каварненското село Българево. Стандартът е на 1 кв. метър да има по 300 охлюва. Това обяснява Пенчо Петков, родом от Тервел, който от 15 години е в този бизнес. Загубата при адаптацията на охлювите е около 50-60 хиляди броя на декар. Загуби има и при събирането им, докато израснат,..

публикувано на 22.08.24 в 10:36

Глоби за сметопочистващата фирма и за туристи, а центърът все така замърсен

И това лято Варна посреща и изпраща родни и чуждестранни туристи с неприветливи пешеходни улици – централната Княз Борис Първи и началото на бул.Сливница, от входа на Морската градина до хотел Черно море. Картината в пешеходния център на морската столица включва счупени пейки, изцапани кошчета за боклук, които понякога преливат и засъхнали реки..

публикувано на 22.08.24 в 10:10

Живеещи на ул."Наум" 8 във Варна нямат достъп с колата си до вътрешния двор на блока заради контейнер за смет

Контейнер за отпадъци, разположен на ул. "Наум" 8 във Варна, възпрепятства достъпа до вътрешен двор на жилищна кооперация, използван за паркинг. За проблема сигнал в редакцията на Радио Варна подадоха  първите обитатели на новопостроения блок Светлана и Атанас Атанасови.  Те вече са подали сигнал и в общината, по думите им недоволството ще се увеличи,..

публикувано на 22.08.24 в 10:05

Особености на новата автогара във Варна

На 1 юни беше официално открита новата автогара във Варна. Близо три месеца откакто тя функционира вече можем да кажем, че мненията за нея са разнопосочни. Някои я харесват, според други няма достатъчно места в чакалнята, тясно е и става много горещо, изживяването не е сред най-приятните. Прекарах известно време на автогарата за да придобия..

публикувано на 22.08.24 в 08:21

С 23 маломерни паралелки започва новата учебна година в община Балчик

И тази година след решение на Общинския съвет преди новата учебна година е одобрено формирането на паралелки под минималния брой ученици и на слети паралелки. По прогнозни данни за учебната 2024/2025 година в пет от общо шест общински училища има недостиг на минимален брой ученици за формиране на някои от паралелките по класове. Съгласно чл. 68, ал...

публикувано на 21.08.24 в 14:50