Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На село" в Невша

За пореден път сме във ветринското село Невша, в което винаги екипът на Радио Варна е посрещнат топло и радушно от местните хора. 
Селото има стратегическо разположение заради близостта му с две големи области – Варненска и Шуменска. Невша може да се похвали с много активно управление от страна на кмета си Зоя Атанасова, която за четвърти пореден мандат получи доверието на невшанци. Работата на един кмет трябва да бъде в полза на хората, разказва Зоя Атанасова и добавя, че в малките населени места, каквото е и село Невша, това много си личи. В изминалата година е свършена много голяма като обем работа, благодарение на дългогодишното сътрудничество и с Ветринската община, каза Атанасова и допълни, че освен мащабния проект за нов водопровод, селото изпрати една ползотворна година, а на прага на Новата 2024г. предстои работа по нови цели.  След това предстои и цялостно преасфалтиране на уличната мрежа, по която е било работено заради вик инфраструктурата, добави кметът на Невша. 

Започва ремонт на водопроводната мрежа в селата Ветрино и Неофит Рилски - Новини (bnr.bg)

Добринка Русева и Живка Георгиева са две от пазителките на традициите във ветренското село Невша. Двете са част от НЧ „Нива 1901“, най-старото културно средище в община Ветрино. С удоволствие всеки ден влизат в своя втори дом и ни посрещат с усмивка. 


Иван Бонев е един от многото българи, които празнуват на 7 януари. Освен именик, той е и рожденик, но на Ивановден по стар стил, на 20 януари. От 10 години живее в Германия, но родом е от Невша. Всеки отпуск и свободно време прекарва в Невша при своите родители. Син е на Живка Георгиева и го хващаме на прага на читалището, в момент, в койтопристига директно от Германия и прави изненада на своята майка. 

От кал да си - Иван да си! - Животът (bnr.bg)

Село Невша има много именици с името Иван. Ивановден е голям празник и голям ден за двама от доайените в селото, част от пенсионерски клуб „Нягуша“. Влизама в разговор с тези достолепни хора. 


Пенсионерският клуб „Негуша“ в село Невша прави сбирки на всеки три месеца. По време на тези сбирки хората в село, които са били рожденици през изминалото тримесечие черпят за свое здраве всички останали. Това е тяхната модерна социална мрежа. В пенсионерския клуб не се говори за болежки и лоши неща, а само за щастливия живот. Да си остаряваш по този начин е дар божий! Днес ще ви срещнем с председателя на пенсионерския клуб, Ангел Стойчев. Ръководител, организатор, деец – такъв е Ангел Стойчев. Знае що е веселие и как да организира всяко такова. 


Пенсионерски клуб "Негуша", село Невша - старостта им отива! - Животът (bnr.bg)

Много чужденци избират малките местенца в нашата страна за свое място за живот. Такава е историята и на Фиби и Майк от село Невша. Фиби е от горещия Египет, докато Майк е от ледена Норвегия. Като огън и лед съдбата ги събира чрез интернет. И отново чрез новите технологии животът им завинаги е свързан със село Невша, защото така си избират своя дом и се местят преди 5г. в България. 


Любовта на египтянка и норвежец се свърза със село Невша - Животът (bnr.bg)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#782 ТОП 20 (25.10-08.11.2024)

публикувано на 25.10.24 в 20:32

В „Гравитация нула“ на 25 октомври

„Гравитация нула“ – 25 октомври 2024 година с Мартин Николов -   Летописът „75 години Варненска опера“ – гост в студиото Виолета Тончева; -   Биенале на илюстрацията - разговор с Милена Радева; -   Юбилейна изложба по повод 80-годишнината на професор Стоимен Стоилов в Градската художествена галерия във Варна; -   Графити..

публикувано на 25.10.24 в 13:04
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 25 октомври с Иван Барбов

„Ех, че е хубаво да станеш рано сутрин от топлото легло, да изпиеш чаша силно кафе и после ... да си легнеш отново за да си доспиш до обяд“, беше написал някой в социалните мрежи тази сутрин. Ако обаче не обичате да си лягате пак след кафето, непременно си пуснете Радио Варна. Така денят гарантирано ще започне с усмивка и няма да ви се ляга..

публикувано на 25.10.24 в 05:52

На 21 октомври в "От другата страна" по Радио Варна

На 21октомври в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с A.J. Mills (KK’s PRIEST, HOSTILE). Завръщането на ТЪМНО и новия сингъл "All About The Fear" – разговор с Васил Русев "Чайката". В "Мазето на Вакашински" – Христо Красимиров и Ясен Вакашински представят концерта на KHIRKI и VRANI VOLOSA (23 октомври, София). В..

публикувано на 21.10.24 в 14:25
Грациозните лебеди във Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 21 октомври

С най-високото отличие  „Лекар на годината 2024“ за особени заслуги в сферата на здравеопазването за Област Варна бе удостоена проф. д-р Диана Петкова ВСУ "Черноризец Храбър" стартира проект „Изкуственият интелект в образованието“, а обученията ще се проведат в периода до 25 октомври и ще обхванат 120 педагогически специалисти, преподаватели и..

публикувано на 21.10.24 в 11:48

Радио Варна представя: Лулите като част от изкуството

Първата по рода си изложба на лули се проведе във Варна съвсем скоро. Благодарение на ентусиазма на варненски любители на лули, които организираха тази изложба, за да отпразнуват първия си рожден ден като клуб, успяхме да обърнем внимание на лулите, не само като средство за пушене, но и като произведение на изкуството.  Повечето хора, които..

публикувано на 19.10.24 в 11:00
Chart

#781 ТОП 20 (18.10-25.10.2024)

публикувано на 18.10.24 в 18:44