Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Злато и бронз за българския ансамбъл по художествена гимнастика

България (ансамбъл)
Снимка: БФХГ - Анна Недкова

Ансамбълът на България спечели златен медал на три ленти и две топки и бронзов на пет обръча на финалите на отделните уреди на първата Европейска купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изиграха композицията си с ленти и топки и станаха шампионки с оценка 33.900 точки.

Сребърният медал взе Италия с 33.700, а на трето място са представителките на Азербайджан с 29.950 точки.

На пет обръча българките бяха оценени с 37.750 точки (трудност 21.6, изпълнение 7.750, артистичност 8.400). Така възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева, които се наредиха четвърти в многобоя, завоюваха бронза на този финал.

Шампион стана отборът на Израел с 38.950 точки, а на второ място е Италия с 38.050.

До момента националките имат осем отличия (пет златни, два сребърни, един бронзов) от турнира, след като вчера Стилияна Николова стана шампионка при жените, а отборно при девойките България взе сребро. На финалите днес Калейн има злато на топка и на лента, сребро на обръч, а Николова е първа на бухалки./ БТА

По публикацията работи: Александър Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шампионска лига, резултати

Резултати от срещите в Шампионската лига, снощи. Втори кръг от същинската фаза на турнира:  Залцбург – Брест 0:4  Щутгарт – Спарта Прага 1:1  Арсенал – ПСЖ 2:0  Барселона – Йънг Бойс 5:0  Байер Леверкузен – Милан 1:0  Борусия Дортмунд – Селтик 7:1  Интер – Цървена звезда 4:0  ПСВ – Спортинг 1:1  Слован..

публикувано на 02.10.24 в 10:01

Ветераните лекоатлети на Варна с 43 медала

Варненските ветерани лекоатлети се завърнаха от участие на Балканско първенство. Балканиадата се проведе в Бар /Черна Гора/. От клуба взеха участие 25 състезатели от които 11 жени и 13 мъже. Варненци се представиха отлично, като спечелиха 43 медала от които 10 златни, 18 сребърни и 15 бронзови.

публикувано на 02.10.24 в 09:51

Община Бургас няма вина за провала на БК "Черноморец"

Баскетболен клуб „Черноморец“ винаги е бил подкрепян от Община Бургас. През последните месеци Община Бургас не само изпълни ангажиментите си към клуба, но и положи много усилия, за да може БК „Черноморец“ да продължи да се състезава в Националната баскетболна лига. Финансовият ангажимент към клуба, не само че е изпълнен от страна на Общината, но и е..

публикувано на 02.10.24 в 09:50

БК "Ямбол" пропуска шампионата

Още един баскетболен клуб със славна история няма да участва в първенството този сезон. Отборът на Ямбол не е сред участващите тимове в елитния ни баскетбол. Поради проблемите със своята зала "Диана" и нейният продължаващ ремонт тимът отпада от елита. Имаше идея домакинските мачове да се играят в Ст.Загора, но това няма как да се случи.

публикувано на 02.10.24 в 09:49

Откриха турнира за купа "Одесос" във Варна (ВИДЕО)

Във Варна откриха 10-тия юбилеен турнир по пожароприложен спорт за "Купа Одесос". Повече от 300 състезатели, представители на 18 отбора ще водят битки за призовите места. Турнирът беше открит от главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението МВР.

публикувано на 01.10.24 в 18:30

Георги Ганчев: Този сезон трябва да сме по-добре от миналия (ВИДЕО)

Баскетболният отбор на Академик Бултекс- Пловдив спечели Черноморските игри във Варна. В мача за златните медали те победиха домакините от Черно море Тича със 77-83 т. Като цяло варненци играха добре на този турнир, който се явява и като една от последните сериозни проверки преди началото на първенството. Клубният президент на „моряците“..

публикувано на 01.10.24 в 11:50

Отмениха старта на турнира "Одесос" във Варна

Днес започва 10-ят юбилеен международен турнир по пожароприложен спорт "Одесос" във Варна. Всъщност турнирът не успя да стартира, поради лошото време. Дъждът във Варна отмени първата дисциплина "Изкачване с щурмова стълба", защото е опасно нейното провеждане. Стартът беше планиран за 9.00 ч. Така утре на практика ще се проведат две дисциплини. По програма..

публикувано на 01.10.24 в 11:47