Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИК заличи регистрацията за депутат на независимия кандидат Николай Наков

Снимка: БГНЕС

Районната избирателна комисия заличи регистрацията на инициативен комитет в подкрепа на Николай Наков Наков като независим кандидат за народен представител в парламентарните избори на 27 октомври. Издаденото удостоверение е анулирано. 

Решението е обявено на сайта на РИК. То може да бъде обжалвано пред Централната избирателна комисия в срок до три дни. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жалба срещу назначаването на секционните избирателни комисии в Осми изборен район – Добрички

В Районната избирателна комисия – Добрич е подадена жалба от представителя на ДПС Ердинч Хаджиев относно назначаването на СИК в Осми изборен район – Добрички. Става въпрос за решенията на комисията, с които се назначават съставите на СИК и утвърждаване на списък с резервни членове на територията на осемте общини при произвеждане на изборите..

публикувано на 02.10.24 в 16:30

Колко българи зад граница са подали заявления за вота на 27 октомври?

30 688 наши сънародници са с потвърдени заявления за гласуване извън страната за вота на 27 октомври. Те ще бъдат вписани в избирателните списъци по места, като в секциите зад граница ще могат да гласуват и неподали заявление, но ще попълват на място декларация. Срокът за подаване на заявления изтече в полунощ, а техният брой има значение за това..

публикувано на 02.10.24 в 12:14

платена публикация
Даниел Митов: ГЕРБ означава стабилност, сигурност, бързо връщане на България на пътя на европейското развитие

С водосвет в катедралния храм „Успение Богородично“ във Варна ГЕРБ откри предизборната си кампания. Водачът на листата Даниел Митов, областният координатор на партията Иван Портних и кандидатите за депутати казаха, че освен на хората разчитат и на вярата и на Божията сила. По-късно на брифинг четвъртата в листата Деница Николова, бивш..

публикувано на 01.10.24 в 17:40
Машинно гласуване

Обмислят организацията при вероятен балотаж за районен кмет във Варна на 27 октомври

Все още се търсят организационни решения за провеждане на двоен вот - за парламент и за районни кметове, при хипотеза, че на частичните местни избори се стигне до балотаж. Това каза председателят на Общинската избирателна комисия - Варна и Районната избирателна комисия - Варна, Велин Жеков. Той посочи, че това би било прецедент в историята на провеждане..

публикувано на 01.10.24 в 14:10

ЦИК ще покаже бюлетината за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия ще проведе редовния си брифинг във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври. Днес ще бъде показана бюлетината за вота в края на месеца и ще се демонстрира гласуването с машина. Миналата седмица ЦИК проведе жребия, с който бяха определени номерата в бюлетината..

публикувано на 01.10.24 в 08:29

платена публикация
Даниел Лорер: Ако не намерим правилната формула за управление, ще има непредвидими последици за страната

Водач на листата на ПП-ДБ във Варна за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори е Даниел Лорер, следван от Ивайло Митковски, Антон Тонев, Стела Николова, Йорданка Костадинова и Филип Спасов. Лорер посочи, че в българския политически живот са се случили радикални промени. Според него важно събитие е смяната на ръководството на БСП, той..

публикувано на 01.10.24 в 07:40

Удължава се срокът за съхранение на машините за гласуване в помещение под наем

Правителството определи условията и реда за съхранението на устройствата за машинно гласуване. Чрез промяната срокът за съхранение на устройствата за машинно гласуване в помещение под наем се удължава на не повече от три години, считано от 1 октомври 2024 г. Министърът на финансите ще осигури необходимите средства за финансовото обезпечаване на..

публикувано на 30.09.24 в 15:55