Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Даниел Митов: ГЕРБ означава стабилност, сигурност, бързо връщане на България на пътя на европейското развитие

С водосвет в катедралния храм „Успение Богородично“ във Варна ГЕРБ откри предизборната си кампания.

Водачът на листата Даниел Митов, областният координатор на партията Иван Портних и кандидатите за депутати казаха, че освен на хората разчитат и на вярата и на Божията сила.

По-късно на брифинг четвъртата в листата Деница Николова, бивш заместник-министър на регионалното развитие, посочи основните приоритети в програмата на партията, свързани с инфраструктурата и санирането на сгради.

Тя каза, че за автомагистрала „Хемус“ назад във времето, когато ГЕРБ управляваше, е имало ясна визия, че тя ще бъде готова през 2024-та година. Сега е ясно, че не само че няма да бъде готова след този политически водовъртеж, но предпоставките за завършването и не са никак оптимистични, защото сроковете, които се коментират от регионалното министерство са 2029-та и 2030-та година и нагоре. 

Важна тема, която ще бъде застъпена в кампанията на ГЕРБ е за санирането. Партията поема ясен ангажимент, че енергийната ефективност в многофамилните жилищни сгради ще продължи и ще бъдат санирани всички 3000 сгради, които са в резервния списък на МРРБ по първия прием за саниране по плана за възстановяване и устойчивост. 

От ГЕРБ ще създадат допълваща национална програма, която да може поетапно да финансира все повече сгради до удовлетворяване на всички нужди на територията на страната.

Финансирането ще бъде 100 процента покрито от държавата  - без съфинансиране от собствениците. 

Няма да има среда на несигурност, в която хората да се чувстват притеснени ще могат ли да покрият своята част от мерките. 

Водачът на листата Даниел Митов припомни, че е много важно да се гласува, за да има правителство с ясна посока и приоритети. Той коментира, че във времена, в които Министерството на финансите, образно казано, стърже със лъжицата от казана и се чуди откъде да намери пари за развитие на общините за разплащане на проекти, ние да не можем да използваме европейските пари, които ни се полагат.

Затова, каза той, е необходимо колкото се може по-бързо да се състави редовен кабинет с ясно мнозинство, което по приоритети да започне да работи бързо и компетентно в ясна координация с Европейската комисия и с европейските институции, така че да може България отново да се върне на пътя на развитието.

Митов заяви, че той  и кандидатите  на ГЕРБ са убедени, че с номер 18 в бюлетината - на 27 октомври, това ще стане постижимо и допълни, че когато избирателите гласуват за ГЕРБ, гласуват за редовен кабинет, за стабилност, за сигурност, за бързо връщане на България на пътя на европейското развитие.

За кандидатите на ГЕРБ гласувайте с номер 18 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Чуйте повече в репортажа на Даниела Стойнова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Жалба срещу назначаването на секционните избирателни комисии в Осми изборен район – Добрички

В Районната избирателна комисия – Добрич е подадена жалба от представителя на ДПС Ердинч Хаджиев относно назначаването на СИК в Осми изборен район – Добрички. Става въпрос за решенията на комисията, с които се назначават съставите на СИК и утвърждаване на списък с резервни членове на територията на осемте общини при произвеждане на изборите..

публикувано на 02.10.24 в 16:30

Колко българи зад граница са подали заявления за вота на 27 октомври?

30 688 наши сънародници са с потвърдени заявления за гласуване извън страната за вота на 27 октомври. Те ще бъдат вписани в избирателните списъци по места, като в секциите зад граница ще могат да гласуват и неподали заявление, но ще попълват на място декларация. Срокът за подаване на заявления изтече в полунощ, а техният брой има значение за това..

публикувано на 02.10.24 в 12:14
Машинно гласуване

Обмислят организацията при вероятен балотаж за районен кмет във Варна на 27 октомври

Все още се търсят организационни решения за провеждане на двоен вот - за парламент и за районни кметове, при хипотеза, че на частичните местни избори се стигне до балотаж. Това каза председателят на Общинската избирателна комисия - Варна и Районната избирателна комисия - Варна, Велин Жеков. Той посочи, че това би било прецедент в историята на провеждане..

публикувано на 01.10.24 в 14:10

ЦИК ще покаже бюлетината за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия ще проведе редовния си брифинг във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври. Днес ще бъде показана бюлетината за вота в края на месеца и ще се демонстрира гласуването с машина. Миналата седмица ЦИК проведе жребия, с който бяха определени номерата в бюлетината..

публикувано на 01.10.24 в 08:29

платена публикация
Даниел Лорер: Ако не намерим правилната формула за управление, ще има непредвидими последици за страната

Водач на листата на ПП-ДБ във Варна за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори е Даниел Лорер, следван от Ивайло Митковски, Антон Тонев, Стела Николова, Йорданка Костадинова и Филип Спасов. Лорер посочи, че в българския политически живот са се случили радикални промени. Според него важно събитие е смяната на ръководството на БСП, той..

публикувано на 01.10.24 в 07:40

Удължава се срокът за съхранение на машините за гласуване в помещение под наем

Правителството определи условията и реда за съхранението на устройствата за машинно гласуване. Чрез промяната срокът за съхранение на устройствата за машинно гласуване в помещение под наем се удължава на не повече от три години, считано от 1 октомври 2024 г. Министърът на финансите ще осигури необходимите средства за финансовото обезпечаване на..

публикувано на 30.09.24 в 15:55
ПП

платена публикация
ПП "Възраждане" откри предизборната си кампания във Варна

Политическа партия „Възраждане“ откри предизборната си кампания във Варна. Началото бе поставено на входа на Морската градина, където присъстваха кандидати за народни представители, общински съветници, членове и симпатизанти на „Възраждане“. „Започваме поредната кампания, като си поставяме за цел да освободим България от зависимостите“,..

публикувано на 30.09.24 в 10:04