Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинската група the Dream с дебют пред публика

Снимка: Личен архив


Новосъздадената видинска група the Dream ще направи дебют в родния си град тази събота. В музикалната банда участват 4-ма младежи - Александър Венциславов - създател и фронтмен на групата, Росен Петков-барабанист, Владимир Савов - китарист и Борис Георгиев - басист. Любовта към музиката е това, което събира бандата. За събитието е подготвен почти изцяло авторски сет, каза за Радио ВИДИН Александър Венциславов:

  

"Това участие го подготвям може би повече от половин година. Двата пъти отпадна заради пандемията, сега се надявам да се случи в събота, в заведение на улица "Широка" град Видин. Подготвили сме изцяло почти авторски сет. Ще представим и 2 кавъра. Като цяло се надявам събитието да бъде доста интимно, интимна връзка да създаде между нас и публиката. Подготвяме малко по-различен тип събитие, леко готическо ориентирано, с приглушена светлина, свещи, фенери и т.н. Предпочитам да остане изненада другото. Събирането на групата стана случайно, аз създадох проекта миналата година. Като солов проект без да имам каквито и да било очаквания за участие и т.н. След това с Владо Савов се събрахме да удари едно рамо, за да представим част от песните на един концерт тук на галерията. Писах му наскоро дали ще е навит, първоначално идеята ми беше, защото още не познавах Росен, идеята ми беше да бъде акустичен концерт и Боби да пуска музика. Но Боби така се запали да свири отново на бас, преди беше китарист. И го питах дали иска да изсвири няколко песни и той с дръм тракове, и той се нави. И в следващият момент - на мотосъбора се запознах и с Росен и той така прие доста добре идеята. Нещата се случиха доста бързо, доста бързо се сработихме. Нашият стил е пост пънк, има няколко песни, които Боби е писал те са си пънк, dark wave елементи имаме. Общо взето така, разнообразно." 


Групата the Dream има специално място за репетиции - това е Библиопощата в крайдунавския парк, сподели Росен Петков:

 

"Репетираме в Библиопощата. Горе на втория етаж в една стаичка и след работно време нали, да не пречим на другите активности се събираме така лекичко, да не притесняваме живущите около Библиопощата. По-тихичко нали, така свирим, но по някой път така си ни идва от вътре и засилваме... Не мисля, че този кеф, който го представяме в репетиционната по никакъв начин не бихме могли да си го спестим и на сцена. Даже много съм се надъхал и с нетърпение чакам да дойде събота. Аз съм барабанист от 6, 7 години някъде свиря... Още от първите репетиции, ние репетираме от седмица, от седмица и нещо, усетих, че нещата вървят доста добре и ми е по-различно като стил. Защото аз предимно свиря рок, метал, наскоро почнах и джаз да свиря. Този стил ми е по така непознат, но много ми хареса. Всеки дава различни идеи за аранжимента, къде ще има паузи, къде ще има сола, такива работи, много добре се сработваме. И като цяло мисля, че ще направим едно много добро представяне и един много добър дебют в родния ни град."


Групата се сработва от скоро, но нещата се получават, потвърждава и Владимир Савов:


"От скоро се сработихме, но мисля, че се получават готино нещата. Видях, че парчетата много ми харесват и си заслужава да участвам в този проект. От към 12 годишна възраст, тогава слушах метал и мислех, че искам да стана китарист. Започнах да свиря на китара, учех се, с годините усетих, че метала не е моята музика, колкото по-добър китарист станах. Като цяло сега вече са ми други интересите, по-скоро китарата е на заден план. Повече ми харесва продуцирането на музика. Уча тон режисура в момента и може би натам искам да отидат нещата. Но сега ми е за удоволствие да свиря с тях... За сега искаме да направим тези участия първите, пък ще видим как ще тръгнат нещата на там."


Четвъртия член на групата Борис Георгиев е свирил във видински пънк групи, добре познат е и със своят подкаст “Bobby on the edge”. Дебютното участие на the Dream е тази събота, 04 септември от 20 часа в заведението "Трафик" на улица "Широка" във Видин. Вход свободен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Хартията "цъфти" в правилните ръце

В свят, където технологиите и масовото производство доминират, има хора, които намират красота и смисъл в най-обикновените неща. Един от тях е  Силвия   Цанкова от  Видин . Тя е майстор в това да превръща обикновената хартия в невероятни творения под формата на цветя . Нейната работа не е само да вдъхва живот на използваните материали, но и да..

публикувано на 13.09.24 в 14:00

Видинските огнеборци демонстрираха пожарна и аварийно-спасителна техника

Служители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) във Видин направиха демонстрация на използваната пожарна и аварийно-спасителна техника и оборудване в града. Събитието е част от проявите, включени в Седмицата на пожарната безопасност, каза Димчо Горанов , началник на РСПБЗН: "Днес сме ситуирали на..

публикувано на 13.09.24 в 13:15

Фестивал на рибата и рибената саламура ще се проведе в Кошава

Фестивал на рибата и рибената саламура ще се проведе тази събота на брега на Дунав във видинското село Кошава . За програмата съобщи кметът Валентин Маринов :  "От 08:00 часа сутринта сме долу. Към 10:20 ще започне да свири Градският духов оркестър до 11:00 часа, когато е официалното откриване, да приветстваме гостите, заедно с кмета на община..

публикувано на 13.09.24 в 12:30

Колко ще ни струва да изпратим първокласник на училище?

Подготовката на първокласник за учебната година е важен, но и скъп процес. Всяка есен семействата се сблъскват с предизвикателството да осигурят всичко необходими за детето си. Родителите обикновено търсят баланса между качеството и цената, за да гарантират, че децата им ще разполагат с всички нужни материали, без това да представлява..

публикувано на 12.09.24 в 17:10

Ангелина Младенова - за учителската професия преди и сега

В навечерието на първия учебен ден в "Думата имат старейшините" гостува 86-годишната Ангелина Младенова, която е била начален учител в училище "Любен Каравелов" във Видин.  Тя е от белослатинското село Попица, но след като се омъжва се мести във видинското село Ивановци, където я намираме и днес. За себе си Ангелина Младенова казва, че е имала..

публикувано на 12.09.24 в 16:50
село Върбешница, община Мездра

Есенно почистване предстои в село Върбешница

В мездренското село Върбешница няма незаконни сметища. Причината- кметът Магдалена Динкова обикаля селото и когато види, че някъде се чисти или се ремонтират къщите, казва на хората какъв е редът за изхвърляне на отпадъците и контролира дали се спазва начинът на изхвърлянето им. Преди 3-4 години нерегламентираното сметище било изчистено. "И..

публикувано на 12.09.24 в 16:24
Боклук - илюстративна снимка

Има ли решение на проблема с незаконните сметища

Проблемът с незаконните битови и строителни сметища е изключително голям, за разлика от други населени места в страната, това установява  народният представител Петър Петров,  след като започва да обикаля област Монтана, от която е избран. "Стигало се е дотам, че се образуват незаконни сметища с години и те се виждат даже от сателитни..

публикувано на 12.09.24 в 15:10