Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушателски сигнал

Проблеми на пътя Видин - Кула

3
Снимка: Радио Видин

 Павел Николов от град Кула се обърна към Радио Видин със сигнал за лошо обозначен ремонт на пътя преди село Войница:
 
"А всъщност в момента пътувам с баща ми за София и минахме преди малко точно в тоя участък, където е сложен нов асфалт, и даже спорих с баща ми. Той вика: "Абе и това е добре", а аз викам: "Не, не е добре, защото след 2-3 месеца ще е същото". Той е неравен, на вълни. Буквално колата, като вдигне над 80 километра, започва самата кола да подскача... Снощи се прибирах от София. Не съм си идвал в Кула от много време. И говорих с баща ми и той ме пита от къде ще минавам, аз му обясних. И той ми вика "Само внимавай като минаваш по тоя път да не скочиш, че правят ремонт." Това е участъкът от Видин към Кула, преди село Войница изкачването. Това е на нагорнище и хората обикновено там ускоряват и изведнъж в нищото, след няколко табели, които са обрасли с растителност. Без абсолютно никакво осветление, което да ти привлече вниманието изведнъж в нищото пътя свършва", обяснява Павел Николов

По пътя Видин - Кула има още един проблемен участък от село Цар Петрово към Кула. Там е направен ремонт, но пътната настилка също е неравна. За двата проблемни участъка изпратихме запитване до АПИ, които стопанисват пътя и се грижат за ремонтите по него. Ето какво ни отговориха от там:

"През септември т. г. завършиха ремонтните дейности в 6 км участък от второкласния път Видин - Кула от отбивката за с. Цар Петрово до гр. Кула.  За повишаване безопасността на пътуващите в отсечката беше изкърпена настилката и беше положен нов пласт асфалтобетон, съобразно разполагаемите средства по програмата за текущ ремонт и поддържане. За трайно отстраняване на появилите се пукнатини на отделни места в участъка е необходим основен ремонт на пътя, включващ подмяна на пътната основа. Прогнозната му стойност е около 6 млн. лв., с които на този етап Агенция "Пътна инфраструктура" не разполага.

Участъкът между отбивките за с. Цар Петрово и с. Чичил, с дължина около 2 км, който в момента се ремонтира, е сигнализиран с необходимите пътни знаци. Участъкът ще е с нова асфалтобетонова настилка, усилена пътна основа, където е необходимо, и подобрено отводняване. За изпълнение на дейностите са поставени бализи, знаци за път в ремонт, за ограничаване на скоростта и забрана на изпреварването. През деня при извършването на ремонтните работи преминаването в отсечката се регулира от сигналисти. Участъкът, в който се работи в момента, е с добра видимост и  почистена крайпътната растителност. Срокът за завършване на ремонтните дейности е 25 октомври т. г. "

Припомняме, че от месец юни тази година движението по второкласния път Видин- Кула след разклона за село Цар Петрово се осъществява на места в едната лента заради ремонтни дейности. Цялостната рехабилитация на пътя е одобрена с решение на Министерския съвет. Бяха отпуснати 10 млн. за ремонт на 30 километрова отсечка на пътя Видин - Кула. Прави се изкърпване на платното, почистването на банкетите и канавките. "От тези 10 млн., които са гласувани от Министерски съвет, доколкото знам 1 млн. е преведен и се прави ремонт на тази отсечка от Цар Петрово към Кула, защото тя е най-компрометирана и най-трудна и тежка за движение", каза при започването на ремонта кметът на Община Кула Владимир Владимиров.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Мариана Димитрова: Бабите и дядовците са символ на стабилност

3 октомври е Световен ден на баба и дядо . Денят е повод да отдадем заслужена благодарност на баби и дядовци за подкрепата им към деца и внуци. Трябва да бъдат почитани, казват видинчани.   "Дядовците и бабите са ни едно богатство. Благодарение на тях сме тук, ние, нашите родители. Специално на мен те са ми много от помощ, затова съм..

публикувано на 03.10.24 в 17:16

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" е собственик на рибния ресурс на водоема

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" стана собственик на рибния ресурс на водоема за срок от 5 години. Условията по процедурата, по която е кандидатствало сдружението са сурови, заяви Владислав Йорданов- член на организацията. "Реални сдружения, които имат членска маса, които имат членове над 500, с едногодишни билети, валидни в ИАРА. Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:41
Снимката е илюстративна

"Четири лапи": Интензивното животновъдство кара животните да страдат

Ден след Световния ден на селскостопанските животни и ден преди Международния ден за защита на животните говорим с Тихомир Димитров- ръководител на отдел "Програми" към фондация "Четири лапи" за хуманното отношение към животните и за дейността на организацията, която е фокусирана върху животните под пряко човешко въздействие...

публикувано на 03.10.24 в 16:16

Как могат да останат по-дълго туристите в Искърското дефиле

Туристическият бранш в района на Искърското дефиле се обединява около създаването на нова туристическа дестинация. Идеята възниква още миналата година. При разговори с местните хора и от наблюдения на Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" става ясно, че има много голям бум на туристи по Искърското дефиле. Това навежда на мисълта..

публикувано на 03.10.24 в 16:09

Брусарци има нова зона за отдих и спорт

Брусарци вече разполага с нова зона за отдих и спорт . Общинският център е пример за това, как запуснати терени могат да бъдат превърнати в нещо полезно.  Новият обект е създаден по проект "Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда - 2023 г.“.  Целта му е да повиши екологичната култура чрез..

публикувано на 03.10.24 в 14:00

Община Монтана набира кандидати за стипендии на талантливи ученици

Община Монтана обяви начало на сесия за стипендии на ученици с изявени дарби от 1 октомври. Начало на сесията за определяне на годишна и еднократна стипендия и приемане на кандидатури е съгласно чл. 10 и чл. 11 на Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии на ученици с изявени дарби от община Монтана. Това обяви за Радио ВИДИН..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

Виктория Асенова - VikA с нов сингъл и видеоклип

Младата певица, родом от Видин, Виктория Асенова -VikA представи новия си сингъл и видео към него. "Gimme love" е песен, създадена от самата изпълнителка и нейните италиански продуценти. След"Heart babe", чиято премиера бе преди година, това е втората песен, продуцирана  от звукозаписната компания със седалище в Италия. Песента е на английски език..

публикувано на 03.10.24 в 10:05