Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 11 февруари 2022 година

Снимка: Радио Видин

Близо 700 000 пенсионери са се ваксинирали и ще получат добавка от 75 лева през февруари.


Закупуване на определени количества електрическа енергия, които да се ползват от общини, болници и социални учреждения обмислят в Министерството на енергетиката, съобщи за Радио Стара Загора министърът на енергетиката Александър Николов. Той прогнозира също и че след падането на мораториума върху цените на тока и парното на регулирания пазар, няма да има поскъпване на електроенергията за бита.


По плана за възстановяване могат да се финансират единствено проекти, които не нанасят сериозни щети върху околната среда. Това обяви вицепремиерът по еврофондовете Асен Василев, който организира поредица от обществени съвети по ресори, за да представи проектите в тях.


146 000 лв трябва да плати община Монтана за газ за първия месец на новата година, като това е двойно по-висока сметка от предходния месец.


С близо 100 по-малко от миналата година ще са първолаците в община Монтана, които ще прекрачат прага на 15 септември.


Безплатни профилактични прегледи ще правят в шест села от община Кула.


Дегустация на домашни вина от местни производители организира народно читалище "Просвета 1897" - село Долна Кремена.


На 14 февруари Община Ново село ще отбележи празника Трифон Зарезан.


За осма поредна година в навечерието на Трифон Зарезан в Археологически комплекс "Калето" в Мездра ще се проведат традиционните Дионисиеви празници.


Литературен салон "Наздравица за любовта и виното" на читалище "Цвят" - Видин и дружеството на видинските писатели ще бъде представен онлайн на 14 февруари 2022 година.


Божана Димитрова: Радиото е най-прекият път към хората


Нов епизод за красотата на българската природа представя в YouTube  предаването "Пъдпъдък дейли".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 18 септември 2024 година

23 747 468,06 лева безвъзмездно европейско  финансиране  ще получат двата индустриални парка в гр. Видин, съобщават от Областния информационен център (ОИЦ) . Безвъзмездната финансова помощ за държавния Индустриален парк  Видин е 1 293 497.78 лева, а за частния Индустриален парк "Видин-юг" е 22 453 970.28 лева.  Министерският съвет разреши на..

публикувано на 18.09.24 в 18:05

Министерският съвет предостави дерогация за доставки за АЕЦ "Козлодуй"

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде предоставена дерогация от санкциите на Европейския съюз, наложени на Русия, за да може А ЕЦ "Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на..

публикувано на 18.09.24 в 15:59

Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт

Община Монтана ще кандидатства за два кредита от фонд ФЛАГ, финансиране по проект „Мобилност и зелен транспорт за общините Враца и Монтана“, съобщават от местната управа. Днес бе проведено обществено обсъждане за параметрите на дълга. Заместник-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта, който се изпълнява по Националния план за..

публикувано на 18.09.24 в 15:40

Главчев разпореди превантивни мерки при евентуално повишаване на нивото на Дунав

Правителството е изпратило писма до областните управители, които отговарят за населените места по поречието на Дунав, за да предприемат превантивни мерки при евентуално повишаване на нивото на реката. Това коментира служебният премиер Димитър Главчев в началото на правителственото заседание. Няма опасност страната ни да бъде застигната от циклона, който..

публикувано на 18.09.24 в 15:27
Индустриален парк Видин

23,7 милиона лева ще бъдат отпуснати за двата индустриални парка във Видин

23 747 468,06 лева безвъзмездно европейско финансиране ще получат двата индустриални парка в гр. Видин , съобщават от Областния информационен център (ОИЦ). Безвъзмездната финансова помощ за държавния Индустриален парк  Видин е 1 293 497.78 лева, а за частния Индустриален парк "Видин-юг" е 22 453 970.28 лева. Това сочат данните от Информационната..

публикувано на 18.09.24 в 13:51

Дружинките във Видинско разселват 2000 фазани

Ловно-рибарското сдружение във Видин ще разсели 2000 фазани.  "Ловно-рибарско сдружение по стара традиция и по изисквания на Закона за лова всяка година разселва дивеч. Тъй като е забранено да се разселва дивата свиня, заради Африканската чума, основно се разселва дребен дивеч. Миналата година Ново село разселиха 26 заека и сдружението общо..

публикувано на 18.09.24 в 13:50

Кардиолог ще извърши безплатни прегледи в Мездра

На 28 и 29 септември 2024 г. (събота и неделя) от 8:30 16:00 часа д-р Боян Кунев ще извърши безплатни кардиологични прегледи с ехографски апарат в поликлиниката в гр. Мездра (кабинета вляво от входа на Филиала за спешна медицинска помощ, до скенера), съобщават от Общината. Профилактичните прегледи ще се извършват след предварително записване на..

публикувано на 18.09.24 в 13:23