Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 19 май 2022 година

Снимка: Радио Видин

Огнеборци от Видинско премериха сили в състезание по пожароприложен спортВ надпреварата се включиха отборите на служители от видинската пожарна и сборен отбор на служители от Регионалните служби в Белоградчик и Кула. От 31.05 до 03.06.2022 година представителния отбор на РДПБЗН – Видин по пожароприложен спорт ще вземе участие в ежегодния Републикански преглед по пожароприложен спорт, които ще се проведе в град Пловдив.

Равнището на регистрираната безработица в трите области- Монтана, Видин и Враца намалява, като през април безработицата е 9.7%. Понижението спрямо предходния месец е с 0.3 процентни пункта, а на годишна база се наблюдава спад от 1.9 пункта, съобщават от Регионалната служба по заетостта в Монтана. 

Възобновява се приемането и изплащането на вътрешните парични преводи- обикновени и експресни, съобщават от Български пощи. Списък на пощенските станции, в които могат да се приемат и изплащат парични преводи е публикуван на сайта на дружеството- https://www.bgpost.bg/bg/150. 

Двама кандидати за членове на новия Висш съдебен съвет се срещнаха със съдии в Монтана. Те представиха пред тях вижданията си за работа във ВСС и необходими промени в съдебната система.

Под ръководството на Районна прокуратура- Монтана, Териториално отделение- Берковица, се водят действия по разследване за извършено престъпление- добив на подземни богатства без предоставена концесия или при спряна концесия по законов ред или на основание на сключения договор, с използване на техническо средство или пътно превозно средство.
 

Новите случаи в Северозапада на заразени с COVID-19 са 15, като в Област Видин няма нито един новозаразен, в Монтана са 6, във Враца- 9. 

Милена Иванова е новият директор на екоинспекцията в Монтана. За последно тя е работила, като еколог на община Берковица. Милена Иванова сменя на поста Деница Славкова, която бе освободена преди седмица. 

Решенията, с които Общински съвет Видин повиши местните данъци и такси и промени поименния списък за капиталови разходи на Община Видин, в края на миналата година, бяха отменени от Административния съд. Решенията на съда подлежат на обжалване пред Върховен административен съд в четиринадесетдневен срок от съобщаването на страните.


Научен фестивал "Еко Шампиони" ще се проведе в Природо-математическата гимназия "Акад. Иван Ценов"- Враца. По време на събитието ученическите отбори от клуб "Еко Шампиони“ към гимназията ще представят своите научни проекти по екологични теми, актуални за Враца и региона.


Търсят се доброволци за акцията "С ръце за село" във видинското село Делейна. Нужна е помощ за освежаване на площада, каза Милица Джанджова от сдружение "Фабрика за идеи", чиято е инициативата. Акцията в Делейна започва от петък- 20 май, ще продължи и през почивните дни.


Скалният феномен "Божия мост" край село Лиляче ще е сцена на Тържествени Пасхални концерт- спектакли "Мост на небесата". 
В рамките на два последователни дни- 20 и 21 май ще се организират множеството прояви за малки и големи.


200 години образователно дело отбелязва училището в МедковецТържеството по повод 200 години образователно дело в училище "Отец Паисий" в Медковец ще се проведе на 24 май "Ден на светите братя Кирил и Методий" , на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност”.


По публикацията работи: Пламен Коцев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 3 октомври 2024 година

Над 20 са задържаните в цялата страна при операции на МВР срещу купуването на гласове. Това съобщават от вътрешното ведомство. Полицейска операция срещу купуването на гласове провеждаха днес и служителите на Областната дирекция на МВР-Видин . Полицейските действия бяха насочени към профилактиране на активния криминален контингент, противодействие на..

публикувано на 03.10.24 в 18:05

Почина Лука Велчов - пазител на българската памет в Букурещ

Починал е Лука Велчов - доайенът на българите в Румъния. Новината съобщи дъщеря му. От публикация в социалните мрежи става ясно, че на 5 октомври в 10:00 ч. ще има религиозна церемония в римокатолическата църква "Св. Йеремия" в Китила, на адрес “Банатско шосе” 17, а в 12:00 часа ще има погребение в гробището "Свети Пантелеймон" в Пантелеймон. По-късно..

публикувано на 03.10.24 в 15:35

Враца почита художника Иван Стоилов - Бункера

Изложбен кът   е подреден о т днес, 3 октомври, във фоайето на Регионален исторически музей (РИМ) - Враца  по повод 90 години от рождението на Иван Стоилов - Бункера . У редникът в Художествената галерия "Иван Фунев" към РИМ  Христо Божков съобщи подробности за експозицията: "Във фоайето на Регионален исторически музей - Враца..

публикувано на 03.10.24 в 15:29

56 са тежко ранените при катастрофи за 3 месеца в област Видин

Завишение на пътнотранспортния травматизъм през третото тримесечие на 2024 година в сравнение със същия период на миналата година, но без загинали, отчетоха от сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР-Видин . Данните бяха изнесени по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Броят на тежко..

публикувано на 03.10.24 в 14:51

Започна новият творчески сезон на читалището в Мездра

Започнаха изявите от Календара на дейностите и участията на колективите от Народно читалище ”Просвета 1925 - Мездра” за месец октомври. Програмата включва: 05.10. - Градски събор “Край Мездра Искъра шуми”; 05.10.-06.10. - Участие на ГСГП “Мездрея” в Национален фестивал за стари градски и шлагерни песни „В прегръдката на Танголита“,..

публикувано на 03.10.24 в 14:13
Снимката е илюстративна

Половин тон гориво е откраднат от тир на път Е-79 край Монтана

Отново се активизираха крадците на гориво от спрели за почивка тирове на международен път Е-79 край Монтана. 500 литра нафта са източени от тежкотоварен автомобил с турска регистрация.  Шофьорът на турския тир спрял за почивка около 21.00 часа на 1 октомври на отбивка в района на село Белотинци, община Монтана. В 4.00 часа сутринта на следващия..

публикувано на 03.10.24 в 14:06

15 младежи започнаха работа по програма за заетост в Мездренско

Община Мездра назначи на работа 15 безработни младежи по Проект „Младежка заетост+“, който се реализира от Агенцията по заетостта със средства по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд+, съобщават от общинската администрация. Наетите на работа младежи са на възраст..

публикувано на 03.10.24 в 14:02