Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росенов остана с бронзов медал от световното по бокс в Полша

Снимка: БФ Бокс

Радослав Росенов спечели бронзов медал от световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша. Родният талант, който е и европейски шампион, отстъпи в битката на полуфиналите при 60-килограмовите на коравия японец Рейто Цуцуми.

Както се и очакваше, двубоят премина равностойно, като и двамата показаха качествен и чист бокс. За съжаление, Росенов допусна неприятна комбинация в началото на втория рунд, която доведе до отброяване за нокдаун от страна на рефера. Въпреки че българинът не показа по нищо, че е наранен от случилото се, той изостана в картите на съдиите край ринга и това доведе до поражението му с 0:5.

Така България приключва Световното първенство с две бронзови отличия. Освен Росенов, на трето място на шампионата се класира и Уилиам Чолов (75 кг), който за съжаление не излезе в своя полуфинал заради контузия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Уилиам Чолов (в червен екип) получи контузия.

Контузия спря Чолов, остава с бронз от европейското

Българският боксьор Уилиам Чолов няма да може да вземе участие в полуфиналната среща от световното първенство за младежи и девойки в Киелце, Полша.  Родният талант трябваше да се боксира довечера с украинеца Иля Тохобицки, когото победи по категоричен..

публикувано на 20.04.21 в 14:05
ВИЖТЕ ОЩЕ

Клубове, състезатели и родители протестираха срещу ръководството на водната топка

Очаква се министърът  да се срещне и с досегашния председател на федерацията Дарий Дановски. Той предварително изрази отношение към днешния протест, че с него въвличат децата в защита на частни интереси. 

публикувано на 03.10.24 в 18:07
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева: Решението ми да напусна България не е свързано с гимнастиката

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим.  Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа...

публикувано на 03.10.24 в 05:51

30 пилоти ще участват в първото състезание по офроуд в Северозападна България

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчево. Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие в проявата...

публикувано на 02.10.24 в 13:46
Илия Груев-младши

Националът Груев с контузия в Англия

Футболистът на Лийдс Илия Груев получи контузия в коляното и бе сменен още в 19-ата минута по време на гостуването на Норич (1:1) в осмия кръг на Чемпиъншип. Българинът получи медицинска помощ на терена, но не успя да продължи участието си в мача...

публикувано на 02.10.24 в 06:19
Борусия вкара 7 гола на Селтик.

Гръмки победи за Дортмунд, Барселона, Сити, Интер и Брест в ШЛ

Борусия (Дортмунд) постигна гръмка победа със 7:1 над шотландския първенец Селтик (Глазгоу) и вече има 6 точки, както и най-добра голова разлика 10:1 след първите девет мача от втория кръг на Шампионската лига. Хеттрик за жълто-черните от Дортмунд..

публикувано на 02.10.24 в 06:13