author: Иван Барбов

Финансистът Веселин Моров: Спестяванията са начало на всяко богатство

Една от най-честите грешки при планирането на семейния бюджет е, че не се цели спестяване на ресурс. Това коментира за предаването "Новият ден" на Радио Варна финансистът Валентин Моров. По думите му спестяванията са начало на всяко богатство,..

29.04.25 10:00 |

Отбелязваме Международния ден на танца

На 29 април светът отбелязва Деня на танца - празник на движението, културата и емоцията. Танцът е универсален език, който преодолява бариерите между хората и свързва сърцата им чрез ритъм, танц и изразност.  В България културата за танцовото..

29.04.25 08:35 |

Търг в подкрепа на Националната гимназия в Трявна днес в Радио Варна

Търг в подкрепа на Националната гимназия за приложни изкуства в Трявна ще се проведе днес в Арт салона на Радио Варна. Творбите ще могат да бъдат разгледани от 16 до 18,30 часа, а след това ще бъде дадено началото на благотворителния търг. В него се..

28.04.25 10:40 |

Валентин Сурталов ще бяга 400 км от Резово до Дуранкулак в подкрепа на 7-годишния Алекс

400 км от Резово до Дуранкулак благотворително, в подкрепа на 7-годишния Алекс, ще пробяга варненецът Валентин Сурталов. Маратонът започва на 11 май вечерта, очаква се трасето да бъде пробягано за 5 денонощия. Сурталов преди Великден бяга над 100 км от..

28.04.25 10:30 |

Как да разпознаем измамните благотворителни кампании?

Както в България, така и в чужбина, има хора, които се възползват от добротата на хората, за да трупат дивиденти. В България подобни измамни благотворители кампании съществуват през около 2-3 месеца, коментира за Радио Варна Павел Андреев, създател..

28.04.25 09:05 |

НОВИЯТ ДЕН на 23 април с Иван Барбов

„Ако денят ти започне наопаки – легни си. Дай му втори шанс“, гласи закачливо послание в социалните мрежи тази сутрин. За да не ви тръгва денят наопаки, най-добре го започнете с Радио Варна. Ударната доза ефирен кофеин ви очаква и на нашите..

23.04.25 06:22 |
Шеф Филип Спасов даде важни съвети и трикове за да ни се получи хубав козунака

Шеф Филип Спасов за тайната на хубавия козунак

Козунакът е един от главните герои на великденската трапеза редом до яйцата и агнешкото месо. Приготвянето му обаче не е лесна работа. Не е и чак толкова трудна. Стига човек да има желание и най-вече търпение. За щипката любов е ясно. От нея..

19.04.25 07:50 |

Има ли спад в цените на колите втора ръка?

Броят на регистрираните превозни средства в България е над 4 милиона. От тях над 50 процента обаче са в категория „стари“ на възраст над 20 години. Тази тенденция не се промени дори и с поскъпването на колите втора ръка, което се наблюдаваше заради..

17.04.25 10:15 |
Възникнала в средата на 50-те години на 20 в., шопската салата е една от кулинарните визитки на България

Три български салати са в топ 15 на най-добрите в света

Цели три традиционни български салати попаднаха в топ 15 на най-добрите в света в престижната класация на онлайн изданието TasteAtlas. Шопската салата е класирана на 6-то място със средна оценка от 4.3 звезди. От гласувалите за най-известната..

17.04.25 07:17 |

НОВИЯТ ДЕН на 17 април с Иван Барбов

„Събудих се сутринта и си помислих: „Ще стана, планини ще поместя“. После си казах: „Какво ще се меся на природата. Нека си стоят“. И се обърнах да си доспя“. Това гласи шеговита мисъл в социалните мрежи тази сутрин. Вие по-скоро обърнете на..

17.04.25 06:37 |