Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва третото издание на Board Game Fest

| обновено на 11.06.24 в 13:00 БНР Новини

Националният фестивал Board Game Fest 2024 отново предлага по нещо за всеки. За трета поредна година събитието ще посрещне в село Чавдар запалените фенове и всички ентусиасти, които проявяват интерес към необятния свят на настолните игри.

Фестивалът, организиран от екипа на онлайн проекта CollectiveView, с подкрепата на община Чавдар, ще се проведе на 15 и 16 юни. Тази година обещава да бъде най-вълнуващата досега благодарение на сътрудничеството с широк спектър от участници, включително клубове за настолни игри, общности, популярни лица, издатели, търговци и създатели на игри.

Програмата тази година е още по-богата и включва над 20 събития - тематични турнири, работилници, панелни дискусии, конкурси, томболи, 3D принт и детски игри. Ще можете дори да тествате познанията си в специални куизове, както и да се върнете назад във времето с любимите на поколението на 90-те книги игри. Изложението в рамките на фестивала ще представи в обособени панели игри, създадени от българи, заедно с такива, които са преведени на български език, и международни игри, отличени със световни престижни награди.

"Board Game Fest е чудесно двудневно забавление сред природата и в света на настолните игри, подходящо както за феновете на настолните игри, така и за хора, които никога не са играли, но искат да изпитат нови емоции и забавления със своето семейство или приятели", споделят организаторите от CollectiveView Цветина и Михаил Лунгарови.

Ето какво казват те в ефира на рубриката "Време за наука" на предаването "Нашият ден": "Има една твърда маса, която вече очаква събитието, а има и много нови хора всеки път. Харесахме мястото и се свързахме с кмета на с. Чавдар. Оказа се, че той е геймър и знае какво са настолни игри. Има атракции за цялото семейство. Тези игри развиват изключително ценни умения в децата и във взаимоотношенията между родителите."

Не пропускайте възможността да се потопите в света на настолните игри и да създадете нови спомени и приятелства на Board Game Fest 2024!

Чуйте в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Имунната система през есента: Как да се подготвим за грипния сезон?

В предаването "Lege Artis" беше обсъдена темата за имунната система през есента, като специалистите по вирусология предупредиха за предстоящ бум на заразните болести у нас. Един от водещите експерти в областта на имунологията и алергологията, акад. д-р Богдан Петрунов,  объсди темата в ефира на предаването. " Имаме два пътя за стимулиране на имунитета..

обновено на 02.10.24 в 12:46
 Експертен център за хемофилия, таласемия и други редки доброкачествени хематологични заболявания при деца

Йордан Недевски: България е на добро място в лечението на децата с хемофилия

Конференцията на Европейския хемофилен консорциум ще се проведе от 4 до 6 октомври 2024 г. в Гранд хотел "Милениум София", съобщават организаторите. Това ежегодно събитие събира водещи експерти в областта на хемофилията, пациенти, представители от европейските асоциации по хемофилия, представители на фармацевтичната индустрия и други заинтересовани..

публикувано на 02.10.24 в 11:59

Майки с колички и възрастни хора – част от дебата за достъпната среда

В рубриката "Времето на редактора" на предаването "Нашият ден" се обсъжда темата за достъпната среда за хора с увреждания , майки с колички и възрастни хора. Събеседник е Валентина Христова , представител на общността "Мостове" и майка на дете с увреждане, която разказва за кампанията "Задай посока". Основната цел на кампанията е да насърчи гражданите..

обновено на 02.10.24 в 11:54
Проф. д-р Иван Костов

За рака на маточната шийка и имунизацията срещу човешкия папилома вирус

Октомври е Международен месец за борба с рака на гърдата, а в момента стартира и информационна кампания за скрининга на маточната шийка и имунизацията срещу човешки папилома вирус (ЧПВ). Гост в Lege Artis e проф. д-р Иван Костов –  акушер-гинеколог, директор на УСБАЛАГ "Майчин дом", ръководител на катедра "Акушерство и гинекология" към..

публикувано на 02.10.24 в 11:50

Отвъд клетките: Значителен брой българи искат по-добро отношение към животните

В рубриката "Разговорът" на предаването "Нашият ден", по случай Световния ден на селскостопанските животни и в навечерието на Международния ден за защита на животните, обсъдихме важни теми, свързани с отношението към животните и практики, които би трябвало да останат в миналото. Един от поводите за дискусията е неотдавнашното решение на Ветеринарния..

обновено на 02.10.24 в 10:51