Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е инициатор на международна конференция по сигурността

Снимка: архив

На 27 октомври започва Международна конференция „Да подготвим НАТО и съюзниците за бъдещите предизвикателства“, предаде БТА. Сред организаторите ѝ са Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Софийският форум за сигурност, департаментът по Публична дипломация на НАТО и др., с подкрепата на Министерството на отбраната и Фондация „Конрад Аденауер“. Форумът, който се провежда онлайн, ще засегне темите за сигурността и новите технологии, които могат да подобрят способностите на НАТО.

В дискусиите ще участват председателят на Комисията по отбрана на НС Константин Попов, зам.министърът на външните работи Петко Дойков, представители на български и международни организации. От Брюксел ще се включи зам.генералният секретар на НАТО Мирча Джоана. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три пъти по-малко мигранти са влезли в страната през годината

Нелегалният миграционен натиск към страната ни е намалял със 70% в сравнение с първите девет месеца на 2023 г., съобщи служебният премиер Димитър Главчев. От началото на годината са направени под 50 хил. опити за нелегално пресичане на..

публикувано на 23.10.24 в 14:43

Парашутист загина, а друг е ранен при скок от балон

Един парашутист загина, а друг е ранен и настанен в болница с опасност за живота след скок от балон с топъл въздух в Софийска област, съобщи Митко Димитров, директор на пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента между селата Литаково и..

публикувано на 23.10.24 в 14:07

В САЩ успешно полетя първия произведен за българската армия F-16 Block 70

Успешен тестови полет на първия български изтребител F-16 Block 70 е извършен на 22 октомври 2024 г. в производствената база на компанията-производител „Локхийд Мартин“ в Грийнвил, Южна Каролина, САЩ. Това съобщи Министерството на отбраната МО на..

публикувано на 23.10.24 в 13:52