Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е инициатор на международна конференция по сигурността

Снимка: архив

На 27 октомври започва Международна конференция „Да подготвим НАТО и съюзниците за бъдещите предизвикателства“, предаде БТА. Сред организаторите ѝ са Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Софийският форум за сигурност, департаментът по Публична дипломация на НАТО и др., с подкрепата на Министерството на отбраната и Фондация „Конрад Аденауер“. Форумът, който се провежда онлайн, ще засегне темите за сигурността и новите технологии, които могат да подобрят способностите на НАТО.

В дискусиите ще участват председателят на Комисията по отбрана на НС Константин Попов, зам.министърът на външните работи Петко Дойков, представители на български и международни организации. От Брюксел ще се включи зам.генералният секретар на НАТО Мирча Джоана. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенното слънце продължава, но сутринта в котловините падат слани

В сряда , 23 октомври,  в сутрешните часове около водните басейни и низините ще има мъгли, а в котловините ще се образува слана. През деня ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са от минус 1° до 6° в котловините до минус 3°, в София 1°...

публикувано на 22.10.24 в 19:45

Почти 17% от българите страдат от диабет

Около 770 000 души, или 16,5% от населението на България, страдат от диабет. Това показват данните от последния скрининг, направен през 2024 г., на диабетиците в България и представен от председателя на Българското дружество по ендокринология проф...

публикувано на 22.10.24 в 16:35

Германия, Великобритания, Нидерландия са предпочитаните дестинации за емиграция от българите

8 000 българи са се завърнали в България, а близо 12 000 са я напуснали през 2023 г. Това каза пред програма "Хоризонт" на БНР Магдалена Костова - директор на дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ. 65% от напускащите страната са на..

публикувано на 22.10.24 в 15:30