Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е инициатор на международна конференция по сигурността

Снимка: архив

На 27 октомври започва Международна конференция „Да подготвим НАТО и съюзниците за бъдещите предизвикателства“, предаде БТА. Сред организаторите ѝ са Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Софийският форум за сигурност, департаментът по Публична дипломация на НАТО и др., с подкрепата на Министерството на отбраната и Фондация „Конрад Аденауер“. Форумът, който се провежда онлайн, ще засегне темите за сигурността и новите технологии, които могат да подобрят способностите на НАТО.

В дискусиите ще участват председателят на Комисията по отбрана на НС Константин Попов, зам.министърът на външните работи Петко Дойков, представители на български и международни организации. От Брюксел ще се включи зам.генералният секретар на НАТО Мирча Джоана. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За първи път от 1985 г. се отчита почти нулево намаляване на населението у нас

От доклада на Министерския съвет за изпълнението през 2023 г. "Актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България" става ясно, че за първи път от 38 години в България съотношението между общия прираст..

публикувано на 22.10.24 в 12:45
Служебният министър на туризма на България Евтим Милошев и министърът на туризма на Черна гора Симонида Кордич

През пролетта на 2025 г. тръгва авиолиния между София и Подгорица

Министърът на туризма Евтим Милошев и колегата му от Черна гора Симонида Кордич подписаха в Подгорица План за съвместни действия до 2027 г. Страните ще си сътрудничат в зимен, културен, винен, поклоннически и СПА туризъм, съобщи БТА. Идеята..

публикувано на 22.10.24 в 08:52

България и Косово ще си сътрудничат в кинематографията

Споразумение за копродукции в кинематографията беше подписано в Прищина между българския министър на културата Найден Тодоров и косовския му колега Хайрула Чеку, съобщи КосоваПрес специално за БТА. На церемонията бе казано, че това сътрудничество..

публикувано на 22.10.24 в 08:48