Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световното първенство по драконови лодки през 2025 година ще се състои в Русе

Снимка: архив


Надпреварата на Международната федерация по кану-каяк ще се състои в езерото на лесопарка "Липник" край дунавския град Русе. В събитието ще вземат участие повече от 4000 състезатели и над 10 000 гости от страната и чужбина, заявиха от общинската управа.

Русе е с дългогодишни традиции в развитието на водните спортове. На територията на спортната база в Лесопарка, разположен на 10 км. от града, се развива състезателна спортна дейност - кану-каяк, академично гребане, корабомоделизъм, спортен риболов, триатлон и пр.. През последните години Лесопаркът се превърна в арена и за реалити спортни формати.  Местността се използва от жителите на крайдунавския град не само за масов спорт, но и за риболов, отдих и съзерцание на красивите гледки.

Във връзка с домакинството на Световното първенство по драконови лодки през 2025 г., предстои изготвяне на проект за  подобрение на спортната база и обособяване на спортно селище за състезателите.

Съставил : Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45

Откритата статуя в Хераклея Синтика вече е в петричкия музей

Голямата мраморна статуя, открита неотдавна в античния град Хераклея Синтика, беше преместена в Историческия музей в Петрич. Хераклея Синтика възнагради археолозите с ново значимо откритие Античният град Хераклея Синтика разкрива своите тайни..

публикувано на 13.07.24 в 09:42

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10