Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Тодоров:

Нямам основания да освободя директора на Народния театър

Найден Тодоров
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на културата Найден Тодоров заяви пред БНР, че няма основания да острани директора на Народния театър Васил Василев. Преди броени дни Василев уволни дисциплинарно знаковия режисьор Александър Морфов, влязъл в конфликт с пиара на театъра Велислава Кръстева заради обвързаността й с партията ДПС. Последваха протести в подкрепа и на режисьора, и на директора.

Министърът нарече “желание за линч” искането на актьорите зад Морфов театралният директор да понесе наказание. Той каза още, че ще работи за това да събере Василев и Морфов и раната да бъде оздравена.

От своя страна, в интервю за бТВ Александър Морфов заяви, че случващото се в Народния театър е мини копие на ситуацията в държавата. “Един самопровъзгласил се диктатор, който управлява с всичките номенклатурни и канцеларски номера, унижава хората, освобождава тези, които не му трябват, назначава други”, коментира режисьорът.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Международно акварелно биенале събира в София художници от 7 държави

От 2 до 20 октомври в софийската галерия "Нюанс" ще се проведе третото издание на Международно акварелно биенале. На изложба ще бъдат представени творбите на 14 художници от 7 държави - Австралия, България, Италия, Молдова, Русия, Тайван и..

публикувано на 02.10.24 в 06:15

Празници на доминиканската литература се откриват в София

Празници на доминиканската литература ще се проведат от днес до 6 октомври в Българския културен център в София /ул. Веслец, 13/. Форматът е подкрепен от Институт "Сервантес", Катедрата по испанистика в СУ "Св. Климент Охридски" и испанисти от..

публикувано на 01.10.24 в 06:05

"Приказки от дъждовна София" представи фотографът Антонио Георгиев във Варшава

В Българския културен център във Варшава беше представена изложбата "Приказки от дъждовна София", посветена на 145-тата годишнина от обявяването на София за столица на България. Фотографиите на талантливия Антонио Георгиев представят..

публикувано на 30.09.24 в 15:40