Започне ли да застудява, идва време за слагане на туршията. Приготвянето на този зимен деликатес в домашни условия е широко разпространена традиция и почти няма българско семейство, което да не слага на трапезата си тези вкусни зеленчуци, преминали млечно-кисела ферментация.

Вариантите на туршията са десетки, а всяка българска домакиня си има своя запазена марка. Най-важното при всички обаче е зеленчуците да се съчетаят правилно и да останат хрупкави, сочни и леко кисели.
Повече за това традиционно българско зимно мезе може да научите от материала от колекцията на Радио България Туршиите в традициите на българина.
Редактор: Десислава Семковска
Снимки: Елена Каркаланова, архивЙордан Минков пристига в Брюксел заедно със семейството си през 2007 година, когато страната ни става пълноправен член на Европейския съюз. Съпругата му получава договор за постоянна работа в Европейските институции и това преобръща живота на цялото..
Всяка година на 14 февруари любовта разцъфтява с нова сила! Свети Валентин все повече се утвърждава в България като празник, който вдъхновява влюбените да споделят красиви моменти заедно. Традициите включват размяна на картички, подаръци и романтични..
На 2 февруари се навършват 103 години от рождението на неповторимата Стоянка Мутафова - любима актриса на поколения българи, един от символите на българския тетатър, телевизията и киното. Родена е на 2 февруари 1922 г. в София в семейството на..