Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Само за мъже" на Росен Кутелов – книга за метода на правилния отговор

Новата книга “Само за мъже” на Росен Кутелов по духовит начин описва типичните недоразумения в отношенията между мъжа и жената, породени от различията между тях. Да познаваш същността на другия често е пътят да установиш хармония във всекидневното общуване. Ето защо всяка глава се спира на отделен проблем, разкривайки на всеки от двамата това, което не знае за другия. Опитът мъжът да вмени на жената собствената си същност като предполагаемо присъща и за нея, или пък обратното, често води до обърквания и във всекидневните контакти припламват искри. Да се предпази човек от грешки е половината път до разбирателството.

"Като се огледаш около себе си, установяваш, че навсякъде цари борба за жизнено пространство. Хиените се бият за територията на лъвовете. Държавите воюват за находища на петрол. Корпорациите нападат нишите на конкурентите. Всеки се стреми да запази своето и да прилапа чуждото. Чудно ли е тогава, че мъжът и жената – при всичките си гръмки декларации за мирно съвместно съществуване, копират природата, политиката и бизнеса?" – пише в книгата си Кутелов.

Поради крайно деликатния характер на взаимоотношенията в една двойка настоящото издание се стреми да представи проблемите с много хумор, прибягвайки до наглед абсурдната помощ на черните дупки и квантовата механика, съпружеските страдания на Херкулес и Наполеон, последствията от домакинските задължения върху политиката, стриптийза в изобразителното изкуство и т. н. Всяка глава е преднамерено кратка и с ясни акценти, така че заедно с образния език оставя у читателя ярко впечатление.

Димитрина Кюркчиева разговаря с Росен Кутелов в “Артефир” за новата му книга. Чуйте звуковия файл.

Росен Кутелов е основател на маркетинговата агенция "Прогрес консулт", с над 25-годишен опит в социологията, маркетинга и комуникациите. Създател е на оригиналните методологии за дефиниране на Психографски профили на населението и на Коефициент на маркетинговата сила на марката©. Автор е в съавторство на книгата Make money, not mistakes (на английски език), посветена на бизнеса, маркетинга и самоусъвършенстването.

Снимка – изд. Ерго

По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спомен за Николай Бинев

На днешен ден през 1934 г. в Сливен е роден българският актьор и певец Николай Бинев. Той остава в историята с многобройните си кино и театрални превъплъщения, както и с отдадената си работа в Младежкия театър. Режисирал е седем постановки, а някои от тях и превежда . Николай Бинев: Актьорът с брилянтен усет за комичното и драматичното..

публикувано на 05.07.24 в 09:31

Пътуване с усмивка и лимонада. Какво ни казва един шофьор в Атина?

В рубриката "Епизоди от живота" на предаването "Нашият ден" редакторът Светла Тодорова споделя интересна случка от пътуването си в Гърция. Тя разказва за преживяване в автобус, който свързва пристанището Пирея с летището на Атина. Рано сутринта в началото на седмицата Светла и семейството ѝ се отправят към летището, за да хванат полет за София...

обновено на 05.07.24 в 09:18

Екстремно лято

Екстремните спортове са необятна вселена, в която пристъпваме върху дъска за kite surf. Още по-необятна и труднодостъпна вселена са облеклата за екстремни спортове, в частност за кайт сърф. Марианна Калъчева – Мери и Калина Палавеева влизат в тези две вселени почти на шега, с лекотата и свободата на младостта, но и с увереността, че могат..

публикувано на 04.07.24 в 17:30
Мемориалът в планината Ръшмор

В Деня на независимостта на САЩ празнуваме българо-американското приятелство

На днешната дата (4 юли) САЩ отбелязва своя национален празник – Деня на независимостта . През 1776 година след Американската революция бившите 11 британски колонии обявяват своята независимост от британската корона. С подписването на Декларацията за независимостта тогавашният Конгрес поставя основите на американската държава, като "страна на..

обновено на 04.07.24 в 16:25

Европейско финансиране за семейни фирми и креативни индустрии – възможности и успехи

В рубриката “Темата на деня” на предаването “Нашият ден” обсъждаме с адвокат Биляна Тончева възможностите за европейско финансиране за развитие на креативните и творчески индустрии. Европейските фондове предоставят до 150 хиляди лева безвъзмездно финансиране за български предприятия и фирми от творческите индустрии по оперативна програма “Иновации и..

обновено на 04.07.24 в 12:06