Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е инициатор на международна конференция по сигурността

Снимка: архив

На 27 октомври започва Международна конференция „Да подготвим НАТО и съюзниците за бъдещите предизвикателства“, предаде БТА. Сред организаторите ѝ са Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Софийският форум за сигурност, департаментът по Публична дипломация на НАТО и др., с подкрепата на Министерството на отбраната и Фондация „Конрад Аденауер“. Форумът, който се провежда онлайн, ще засегне темите за сигурността и новите технологии, които могат да подобрят способностите на НАТО.

В дискусиите ще участват председателят на Комисията по отбрана на НС Константин Попов, зам.министърът на външните работи Петко Дойков, представители на български и международни организации. От Брюксел ще се включи зам.генералният секретар на НАТО Мирча Джоана. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 12

В дванайсетия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, слушайте: С какво българчета от чужбина свързват България – в контекста на резултатите от приключилите конкурсите за деца на Изпълнителната агенция за българите в чужбина;..

публикувано на 08.08.24 в 12:00

Заради обновяване временно спира Националната визовата система

Министърът на туризма Евтим Милошев и зам.-външният министър Мария Ангелиева обсъдиха облекчаването на издаването на визи в трети страни, откъдето постъпват множество заявки за работа в България и за туристически посещения, предаде БТА.  "Работим..

публикувано на 08.08.24 в 10:35