Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
В "България днес" на 19 юни слушайте: 03:38 – Десетдневното летуване за децата от Цариброд на българското Черноморие организира и тази година Културно-информационният център в сръбския град, предава двуезичната Радио – телевизия Цариброд 09:54..
В петък , 20 юни, минималните температури ще са от 15 до 21°, в София – 17°. Преди обяд ще бъде слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Южна и Източна България, ще има..
Българската шопска салата си спечели място сред 24-те най-добри салати в света според нова класация, публикувана от CNN, предаде БГНЕС. Свежото и цветно ястие, обичано из Югоизточна Европа, зае достойно място редом с всепризнати класики като..
На прага на астрономическото лято и покачването на температурите най-важно е да имаме вода. Летните месеци на 2024-а обаче бяха истинско изпитание за..
"Благодаря от сърце за това, което направихте за Франция и България. Вие сте наистина посланикът на Франция тук и посланикът на България във..
Подпорна стена по поречието на река Банщица в Кюстендил се превръща в най-дългата легална стена за графити изкуство в страната ни, информира БТА...