Фармацевтът Калоян Лазов от Балчик споделя прозрението си за усмивката. Той продава 46 години лекарства за здраве на хората, а сега се е посветил на билколечението. Другият съвет за здраве, който той дава, е да се усмихваме зад маската. Когато се усмихваш, правиш добрина първо на себе си и след това на другия, казва аптекарят с дългогодишна практика.
Усмивката е положителната енергия, която пръскаш около себе си и с която зареждаш себе си.
Усмивката е моето „добре дошъл“ към теб.
Усмивката е вратата към моята душа.
Усмивката е ключът към моето сърце.
Усмивката е светлината, която осветява моя път.
Усмивката е вятърът, който издухва неприятните мисли от моята душа.
Усмихвай се зад маската.
Усмихвай се до последния си дъх.
Така ще те запомнят всички с удоволствие.
Да държиш усмивката на лицето си е трудна задача. Всеки си го казва, но е трудно за изпълнение. Потъваш в проблемите и променяш изражението си.
Стремете се да се усмихвате, да виждате хубавото във всеки човек. Даже в лошото човек трябва да търси хубавото, защото лошото му показва колко хубаво може да е хубавото. Най-важното послание е, че усмивката издухва всички неприятни мисли от моята душа, и от твоята – също. Във връзка с ковидпандемията, дори и зад маската, казвам, усмихвай се!
Известният писател и активист за използване на алтернативна медицина Мирзакарим Норбеков препоръчва да се усмихваме, дори и когато не ни е смешно. Тогава идва радостта … чувстваме се добре, защото се усмихваме, а не обратното – да се усмихваме, когато сме добре.
Поначало лошите мисли водят до стрес, вдига се кръвното налягане. Когато мислиш лошо, ти си вредиш на себе си най-много, а не на този, за когото мислиш или е насреща. По същия начин, когато се усмихваш, правиш добрина първо на себе си и след това на другия.
Като аптекар с 46-годишен стаж, вие каква рецепта имате за усмивки?
Рецепта ли? Най-различни билкови рецепти за усмивки. Вече приключих с активната си дейност, сега имам повече време и реших да се занимавам малко повече с билколечение, от каквото преди време съм се интересувал. Дадох си сметка, че лекарствата, които съм продавал, до голяма степен са химия … Докато хранителните добавки и билките те действат по-бавно, но помагат на организма да се самоизлекува. Консумирам повече плодове и зеленчуци – имат толкова много витамини, предпочитам ги. Протеини са набавям от месото, но го консумирам по-малко.
Цялото интервю на Албена Иванова чуйте в звуковия файл:
Безплатни профилактични прегледи за нарушения на слуха организира за четвърта година МУ-Варна, по повод предстоящия „ Световен ден за защита на здравето на ушите и слуха “ или накратко Ден на слуха 3 март. Ц елта на подобни инициативи е да се насочи вниманието на обществеността към грижата за слуха при всички възрасти – универсален скрининг..
27-ото издание на конкурса за домашно вино се проведе на 16 февруари във Варна. Участниците предоставиха над 160 проби, а от тях най-много на червени вина – 68, белите са били 65, а розе – 29. До финалния кръг достигнаха 47 проби, като за най-добро червено вино беше отличен Орлин Банков. Той получи и специалната награда за българския сорт..
София Иванова е ученичка в Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна. Св ири на флейта и се занимава с класическо пеене. И през тази година София продължава с успешните си изяви, като заслужи две награди "Златна Лира" в Пловдив по време на ежегодния международен конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство "Орфееви..
Ниското качество на храните в България е по-голям проблем от тяхната висока цена. Това мнение изрази в предаването „Позиция“ на Радио Варна доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания към БАН. Според него, бойкотът на хранителните супермаркети е знак за сериозен проблем в системата. Решението на проблема обаче не е в подобни..
Българите преоткриват позабравените сортове тамянка и димят , особено през пролетта и лятото хората си ги търсят. Навлезе и модерното пенливо вино П ет-нат (съкращение от Pétillant-naturel (естествено пенливо), което вече се прави на много места у нас. Български производители започнаха да правят много качествени пенливи вина по оригиналната..
Бойкотът на търговските вериги заради високите цени на хранителните стоки, обявен за днес в цялата страна, няма да има никакъв ефект, ако изключим неговото медийно отразяване. Това коментира в предаването "Пост Фактум" на Радио Варна доц. д-р Михал Стоянов - ръководител на катедрата по "Икономика и управление на търговията и услугите" в Икономически..
Големият проблем не е точно това, че веригата продава на определена цена и стоката достига до нея на четвърта ръка. Проблемът е, че между земеделския производител и веригата има едно звено, което купува с кухи фирми, не плаща ДДС, не плаща данъци, не попада в контрола на държавата. С едни бусове се разкарва една продукция, ако не е рентабилно в..